Tesla se află într-o bulă şi va continua să scadă, spune un fond de investiţii de tip hedge din Marea Britanie: „2021 poate marca revenirea producătorilor tradiţionali”

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 17 martie 2021 27 afişări

Tesla se află într-o bulă şi va continua să scadă, spune un fond de investiţii de tip hedge din Marea Britanie: „2021 poate marca revenirea producătorilor tradiţionali”

Acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla vor continua să scadă pe măsură ce ratele dobânzilor vor înregistra creşteri după criza generată de coronavirus, spune Lansdowne Partners, unul dintre principalele fonduri de investiţii de tip hedge din Regatul Unit, conform CNBC.

Per Lekander, membru în cadrul Lansdowne, crede că Tesla se află într-o bulă, fapt ce l-a determinat să adopte o poziţie short pe acţiuni, urmând să înregistreze profituri în cazul în care Tesla va raporta scăderi pe bursă.

Valoarea de piaţă a Tesla a crescut cu peste 800 de miliarde de dolari între ianuarie 2020 şi ianuarie 2021, scăzând sub pragul de 600 de miliarde în februarie. Acum, capitalizarea bursieră ajunge la 649 de miliarde de dolari.

„Părerea mea este că anul acesta va fi marcat de revenirea producătorilor tradiţionali. Există câteva companii care vor avea de câştigat pe termen lung. Însă pe termen scurt, cred că am dreptate în ceea ce priveşte peisajul macro, de vreme ce ratele dobânzilor vor începe să urce, iar pieţele îşi vor da seama că producătorii tradiţionali nu sunt atât de slab poziţionaţi cum s-a fi crezut. Şi da, cred că Tesla va continua să scadă”, spune Lekander, adăugând că Volkswagen reprezintă unul dintre principalii factori de risc pentru firma lui Elon Musk.

Grupul german este evaluat în prezent la 129 de miliarde de euro.

Între timp, Dan Ives – analist al firmei de investiţii Wedbush – susţine  că acţiunile Tesla îşi vor reveni după un început de an volatil, în contextul în care gigantul începe să crească din nou în China, cea mai mare piaţă auto din lume.

„Dacă te gândeşti la vizionarii care vorbeau despre internet în 1999 (în timpul boom-ului dot-com), dacă îi asculţi cu adevărat, îţi vor spune că au început într-un final să înţeleagă ce s-a întâmplat”, a declarat Lekander, subliniind aici declinul Cisco.

Firma, care era evaluată de 125 de ori peste cifra reală a veniturilor în 1997, era văzută în urmă cu 24 de ani drept un gigant ce ar fi reprezentat 25% din mediul american de business.

Echivalentul din Europa, spune Lekander, ar fi Nokia, ale cărui acţiuni au suferit un declin de peste 90% din 2000 încoace.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
bula,
actiuni,
declin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.