Teraplast rămâne pe prima poziţie în topul interesului investitorii individuali la Bursă

Autor: Dorin Oancea Postat la 27 august 2021 64 afişări

Teraplast rămâne şi în trimestrul II compania care a atras interesul celor mai mulţi investitorii individuali de la Bursă de Valori Bucureşti, arată o analiză a organizaţiei BVBescu.

Teraplast rămâne pe prima poziţie în topul interesului investitorii individuali la Bursă

Societatea, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, a confirmat trendul pozitiv şi a publicat rezultate financiare peste aşteptări şi în trimestrul II, reuşind, pentru a două oară la rând, să rămână pe primul loc al clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart. Societatea din Bistriţa-Năsăud a fost singură care a atras atenţia a mai mult de 6 din 10 investitori.

Clasamentul a fost realizat în luna august 2021 de site-ul bvbescu.ro.

Pe locul al doilea în preferinţele investitorilor individuali de la BVB se situează Norofert S.A., companie care confirmă creşterea din mai, când a ajuns în Top 5. În luna august, Norofert S.A. urcă alte 3 poziţii în BVBescu Retail Pulse Chart, ocupând locul secund.

Banca Transilvania, cea mai mare banca din România, completează podiumul, staţionând pe locul 3.

Dacă în luna mai, la ultima ediţie a clasametului, ocupau locurile 6, respectiv 9, Purcari Wineries PLC. şi Medlife S.A. întră acum pentru prima dată în Top 5.

Cu o urcare de 5 locuri, de pe 26 pe poziţia 21, societatea clujeană Life is Hard are cea mai mare ascensiune în clasamentul din luna august şi se află la doar un pas de Top 20.

7 societăţi nou listate intră în Top 40 al interesului investitorilor faţă de companiile listate la Bursă de Valori Bucureşti

Din cele 10 societăţi care au listat în ultimele 3 luni acţiuni la Bursă de Valori Bucureşti, 7 reuşesc să pătrundă în luna august în Top 40, confirmând interesul crescut al investitorilor individuali pentru companiile nou venite în piaţa de capital românească. One United Properties S.A. este cea mai bine clasată dintre nou-venite, ocupând locul 13. Tot în Top 20 întră şi Simtel Team şi Arctic Stream, pe locurile 17, respectiv 19. Transport Trade Services întră în clasament pe locul 22, Agroserv Măriuţa (Laptaria cu Caimac) ocupă locul 26, pe locul 32 găsim Agroland Agribusiness, iar pe locul 39 este Vifrana S.A.

Surpriză neplăcută a acestei ediţii este adusă de Transelectrica S.A., companie care înregistrează cea mai mare coborâre din luna august, respectiv 18 poziţii, ajungând pe locul 38 şi ieşind, astfel, din Top 20.

Biofarm S.A., Antibiotice Iaşi, Impact Contractor & Developer S.A., Raiko Transilvania, AAGES S.A., Erste Bank şi SIF Banat Crişana S.A. părăsesc primele 40 de poziţii. De remarcat şi faptul că, pentru prima dată, nici unul dintre cele 5 SIF-uri nu se mai află în Top 40.

Societăţiile din domeniul energetic par să piardă, deocamdată, focusul investitorilor de retail. Doar 2 companii se mai află, în acest moment, în Top 10, alte 2 rămânând în Top 20, dar aproape toate aflându-se pe un trend de scădere.

În schimb, Piaţă AeRO se află într-un moment de creştere în ceea ce priveşte interesul investitorilor individuali - 8 dintre primele 20 companii din Top făcând parte din acest segment. Totodată, 6 din 7 societăţi din Servicii şi IT se regăsesc, în acest moment, în Top 20.

De altfel, mai mult de jumătate dintre companiile din Top 40 sunt, în acest moment, societăţi listate în ultimii ani. Practic, are loc o schimbare a generaţiilor, companii precum Transgaz S.A., Transelectrica S.A., Turbomecanica S.A., Conpet S.A., Antibiotice Iaşi S.A., Biofarm S.A., Erste Bank sau cele 5 SIF-uri, care până acum câţiva ani se aflau în focusul investitorilor de retail, pierzând mare parte din atenţie.

Sunt însă şi societăţi nou listate care încă nu au reuşit să atragă foarte mult atenţia investitorilor. Bonas Import Export, Air Claim sau Visuan Fan (Allview) nu reuşesc să pătrundă, în luna august, în Top 40.

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arată interesul investitorilor individuali faţă de companiile listate la Bursă de Valori Bucureşti şi este realizat pe baza unui chestionar completat de către investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
bursă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.