Teodorovici: Vom crea o direcţie pentru corecţii financiare. Vor fi verificate toate penalizările

Postat la 08 aprilie 2014 34 afişări

O direcţie pentru corecţii financiare care va reanaliza toate penalizările pe proiecte europene date de autorităţile române va fi creată în Ministerul Fondurilor Europene, a declarat, marţi, ministrul Eugen Teodorovici, care speră că vor putea fi recuperaţi o parte din banii returnaţi deja CE.

Teodorovici: Vom crea o direcţie pentru corecţii financiare. Vor fi verificate toate penalizările

 Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat, la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, că într-o săptămână sau două va apărea o Hotărâre de Guvern prin care va fi creată o direcţie pentru corecţiile financiare.

Această direcţie va asigura o coerenţă a corecţiilor financiare, cel puţin pe programele operaţionale unde MFE este Autoritate de Management: Infrastructură Mare, Capital Uman (actualul POS DRU), Competitivitate şi Asistenţă Tehnică.

Trebuie să fie "o să fie interpretare unitară a tot ceea ce înseamnă aceste speţe. Dacă aceste autorităţi de management vor identifica speţe pentru care să se acorde o corecţie financiară, acest lucru se va face într-un singur loc, în această direcţie, astfel încât să existe o abordare unitară pentru aceeaşi speţă, şi nu abordări diferite cum, din păcate, s-a întâmplat în anii trecuţi. Mai mult, această direcţie va spune foarte clar cât este şi procentul de corecţii financiare, dacă e 5%, dacă e 20%, 25%", a explicat ministrul.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/teodorovici-vom-crea-o-directie-pentru-corectii-financiare-vor-fi-verificate-toate-penalizarile-12429524
12429524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.