Teo Trandafir: Oamenii fericiţi îşi doresc nefericirea pentru a putea înţelege fericirea din nou

Postat la 10 martie 2018 98 afişări

Teo Trandafir a declarat, într-un interviu acordat în exclusivitate Gandul.info şi Mediafax, referitor la valori, dar şi la profesie, că: “Sentimentul care mă defineşte şi mă împinge înainte este disperarea. …care nu e neapărat un lucru de rău. E o presiune … care mă propulsează si îmi dă putere”.

Teo Trandafir: Oamenii fericiţi îşi doresc nefericirea pentru a putea înţelege fericirea din nou

În interviul acordat MEDIAFAX şi Gândul.info, Teo Trandafir a vorbit şi despre mişcarea #metoo pe care o consideră “o ipocrizie” precizând cu umor că vorbeşte “din punctul de vedere al unei femei urate” şi că “ …niciodată nu mi-a pus mâna pe fund nimeni pentru că nici vântul nu mi-ar fi ridicat fustele fustele. “

Prezentăm textul integral al interviului acordat agenţiei MEDIAFAX şi Gândul.info de către Teo Trandafir.

Reporter: Ce este extraordinar în viaţa ta?

eo Trandafir: Cred că firescul ei. Toata lumea se aşteaptă de la mine să fiu smucită în zece direcţii şi nu mă sună nimeni pentru că fiecare îşi imaginează că mă sună ceilalţi. Şi atunci telefonul meu uneori stă pentru că fiecare se gândeşte “la cât e ea de ocupată” , lucru pentru care nu sunt atât de ocupată şi am timp să citesc ceva, să văd un film bun, să nu fac nimic, şi sunt ocupată cu găsitul momentului eminamente masculin în care să nu ma gândesc la nimic. Am auzit şi am citit undeva că bărbaţii au această abilitate fantastică de a nu se gândi la nimic. I-am invidiat atât de mult pentru asta încât caut asta în mine . Cică există în capul lor ceea ce se numeşte “the nothing box”. Cutia cu nimic. În capul unei femei se intamplă tot timpul ceva extraordinar . Eu caut locul unde să nu se întample nimic ca să mă pot odihni.

Reporter: În ce stă puterea ta?

Teo Trandafir: În disperare. Cred că sentimentul care mă defineşte şi mă împinge înainte este disperarea. O disperare pe care n-ar trebui s-o catalogăm atât de drastic pentru că disperarea nu e neapărat un lucru de rău. E o presiune pe care o simt în general în spate şi care mă propulsează. Ştiu că n-am cum să ies din situaţia în care mă găsesc şi atunci imi trebuie putere. Ţn asta stă puterea mea. E ca şi când ar sta în păr. Dar neavând cine ştie ce, am găsit disperarea.

Reporter: În ce stă frumuseţea ta?

Teo Trandafir: În atitudine. Şi mai ales în calm. Am descoperit că urlatul şi trasul de păr sunt posturi care nu mă definesc şi în care nu mă regăsesc sau pe care , dacă le practic, nu mă privesc cu bunavoinţă după aceea. Şi atunci am hotărât să le elimin şi să înlocuiesc disperările mele verbale şi de atitudine , ieşirile în décor, cu o sfântă tăcere. Tac şi zâmbesc în momentul în care mă consider nedreptaţită sau în afara contextului meu obişnuit.

Reporter: În ce stă libertatea ta?

Teo Trandafir: În mine. Am descoperit, atunci când nu puteam vorbi cu nimeni, deşi gândeam ,după capul meu, oarecum normal , că libertatea omului e în sine , pentru că dacă el a avut timpul şi răgazul să îşi construiască în interiorul lui grădina , se poate întoarce oricând acolo. În tine eşti liber “să orice” : eşti liber să gândeşti, eşti liber să creezi, eşti liber să exprimi, eşti liber să corectezi, eşti liber să revezi, să reiei, eşti liber să fii foarte prost. Eşti liber să fii atât de deştept încât să poţi exprima deşteptăciunea ta astfel încât ea să poată fi înţeleasă şi de proşti. Dar şi de deştepţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.