Telegram sparge pragul de 900 de milioane de utilizatori şi explorează posibilitatea listării pe bursă. „Sperăm să devenim profitabili anul viitor, sau chiar în acest an”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 11 martie 2024 130 afişări

Telegram sparge pragul de 900 de milioane de utilizatori şi explorează posibilitatea listării pe bursă. „Sperăm să devenim profitabili anul viitor, sau chiar în acest an”

Telegram are 900 de milioane de utilizatori activi şi se apropie de punctul în care va atinge profitabilitatea, conform fondatorului aplicaţiei, scrie FT.

Pavel Durov a declarat pentru Financial Times că Telegram a devenit una dintre cele mai populare aplicaţii sociale din lume fâcând „sute de milioane de dolari” din publicitate şi abonamente premium.

„Sperăm să devenim profitabili anul viitor, sau chiar în acest an. Principalul motiv pentru care am ales să introducem monetizarea a fost acela de a rămâne independeţi”, a explicat Durov.

Platforma a primit „evaluări de peste 30 de miliarde de dolari” din partea investitorilor potenţiali, însă Pavel Durov este mai interesat de un IPO decât de vânzarea aplicaţiei.

Telegram a explodat în popularitate în ultimii ani şi a devenit şi a devenit un instrument cheie de comunicare pentru guverne sau oficialităţi, respectiv persoane aflate în zone de conflict.

Cercetătorii sunt de părere că aplicaţia de mesagerie slab moderată este folosită pentru activităţi criminale, conţinut extremist sau dezinformare. Criticii mai susţin că Telegram ar putea fi supusă presiunilor din partea statului rus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Telegram,
mesagerie,
IPO,
listare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.