Taxa de intrare în cazinouri va creşte de la 20 de lei la 50 de lei

Autor: Ovidiu Tempea Postat la 10 decembrie 2013 48 afişări

Guvernul va creşte taxa de intrare în cazinouri de 20 la 50 de lei, bani care sunt viraţi la bugetul de stat, întrucât fiscul şi operatorii nu pot ţine evidenţa câştigurilor nete ale fiecărui jucător, iar impozitul de 25% pe câştig va fi eliminat, a declarat Cristinela Odeta Nestor, preşedinte ONJN.

"La cazinou, dacă pierdeai la o masă şi câştigai la alta, atunci trebuia să fii impozitat, dar ăia erau banii cu care ai venit. La fel, la slot-mashine, nu se poate evidenţia cât a fost câştigul real al jucătorului. Pe aceste zone nu s-a încasat absolut nimic la bugetul de stat. Absolut tot ce s-a încasat vine de la bingo şi pariuri, precum şi din premiile de la loterie", a spus preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care se va stabili că nu vor mai fi impozitate veniturile obţinute de către persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker.

În schimb, ONJN şi Ministerul Finanţelor propun creşterea taxelor plătite de operatori, iar în urma noii modalităţi de impozitare se aşteaptă la venituri suplimentare de 34 milioane lei, dublu faţă de suma înregistrată anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CAZINOURI,
TAXĂ,
INTRARE
/actualitate/taxa-de-intrare-in-cazinouri-va-creste-de-la-20-de-lei-la-50-de-lei-11753032
11753032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.