Taxa de cogenerare va fi redusă, începând de marţi, cu aproape jumătate

Postat la 30 iunie 2014 71 afişări

Taxa pentru energia electrică şi termică produse în cogenerare va fi redusă, începând de marţi, 1 iulie, cu aproape 46%, la 0,00996 lei pe kWh, potrivit unui ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Taxa de cogenerare va fi redusă, începând de marţi, cu aproape jumătate

 "Se aprobă contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă la o valoare de 0,0096 lei/kWh, exclusiv TVA", potrivit ordinului şefului ANRE, Niculae Havrileţ.

Taxa este percepută în baza unei directive europene, cu scopul de a sprijini investiţiile în tehnologiile mult mai eficiente de producere a energiei, şi a fost autorizată de Comisia Europeană în 2010.

Valoarea contribuţiei pentru cogenerare a fost anul trecut de 0,0231 lei/kWh, iar în acest an a fost redusă cu 20,4%, la 0,01838 lei/kWh. Această scădere s-a reflectat în facturile consumatorilor printr-o diminuare de 4 lei a valorii bonusului, de la 21 la 17 lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/taxa-de-cogenerare-va-fi-redusa-incepand-de-marti-cu-aproape-jumatate-12860382
12860382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.