Tăriceanu: Riscăm să ajungem într-un vid de lideri în PNL fără uninominal şi alegeri primare

Postat la 22 februarie 2013 18 afişări

Senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că liberalii riscă să ajungă într-un vid de lideri dacă menţin modelul alegerii conducerii partidului în sistem de listă, pledând pentru varianta uninominală şi alegeri interne pentru desemnarea prezidenţiabilului.

Tăriceanu a luat cuvântul la Congresul PNL după ce Petre Roman, Radu Stroe, Mihai Voicu, Relu Fenechiu şi Mihăiţă Calimente au pledat pentru alegerea conducerii PNL în sistem de listă, odată cu preşedintele partidului.

Fostul lider al PNL a precizat că susţine "o chestiune de principiu" şi a observat faptul că argumentele antevorbitorilor vizau oportunitatea de conjunctură pentru care alegerile să fie în sistem de listă.

"Întotdeauna, în loc să ţinem cont de conjuncturi, este mai bine să ne raportăm la principiu. Principiul votului uninominal este unul de factură liberală, pentru că pune înainte de orice personalităţile şi indivizii. Sistemul de listă mă obligă pe mine ca şi pe dumneavoastră în cazul în care suntem de acord cu marea majoritate a celor care sunt pe listă pentru calităţile pe care le au şi care ar putea să beneficieze de încrederea noastră, dar poate nu totalitatea listei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tăriceanu,
lideri,
PNL
/actualitate/tariceanu-riscam-sa-ajungem-intr-un-vid-de-lideri-in-pnl-fara-uninominal-si-alegeri-primare-10587957
10587957
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.