Tăriceanu, în faţa unei decizii de 10 mld. euro

Postat la 23 aprilie 2018 117 afişări

PSD, Liviu Dragnea şi consilierii economici din jurul lui şi al partidului care conduce acum România vor să folosească pilonul II de pensii pentru a acoperi deficitul din pilonul I de pensii şi a lăsa astfel mai mulţi bani în bugetul de stat pentru majorări de salarii, pensii şi bani către administraţiile locale.

Tăriceanu, în faţa unei decizii de 10 mld. euro

Varianta iniţială era ca procentul de contribuţie a fiecărui salariat, de 5,2% din salariul brut, să nu se mai ducă la pilonul II, ceea ce ar implica faptul că acelaşi procent ar rămâne în pilonul I şi ar acoperi deficitul din bugetul naţional de pensii. Asta a fost la începutul anului trecut.

La finalul anului, în urma revoluţiei fiscale a guvernului PSD/ALDE prin trecerea contribuţiei sociale plătite de companie în contul angajatului, ceea ce a implicat majorarea salariului brut, procentul de contribuţie pentru pilonul II a scăzut de la 5,2% la 3,7%. Explicaţia PSD este că în suma netă este aceeaşi contribuţie, pentru că procentul de 3,7% se aplică la un salariu brut mai mare, care a crescut prin trecerea contribuţiei sociale. Nu este chiar aceeaşi sumă netă.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizii,
tariceanu,
pensii,
bani,
pilonul ii,
acoperire,
deficit,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.