Tara unde mor 4.400 de persoane zilnic

Postat la 16 august 2015 290 afişări

Aerul poluat din China cauzează moartea a 1,6 milioane de oameni în fiecare an, în jur de 4.400 de persoane în fiecare zi, potrivit unui studiu, relatează publicaţia Time.

Cercetătorii de la Berkley Earth, organizaţie non-profit de cercetarea a climei, au publicat un studiu în care se semnalează că 17% dintre decesele din China sunt cauzate de aerul poluat. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au studiat timp de patru luni datele extrase din 1,500 de locaţii din China, Coreea de Sud şi Taiwan.

Cel mai important factor poluant se găseşte sub forma unor particule provenite din locuri precum centrale electrice, dar şi de la combustibilii fosili utilizaţi în fabrici. Aceste particule pot cauza un număr de boli, de la astm la boli de inimă.

Potrivit studiului, 92% din populaţia Chinei a respirat 120 de ore de aer dăunător de-a lungul celor patru luni în care a fost făcut studiul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
studiu,
poluare,
boli,
deces,
oameni,
astm,
cauza,
cercetare,
clima
/actualitate/tara-unde-mor-4-400-de-persoane-zilnic-14675770
14675770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.