Povestea omului care a schimbat internetul

Postat la 15 august 2015 674 afişări

Povestea omului care a schimbat internetul

Săptămâna trecută Google a anunţat restructurarea Google, aceasta devenind o subsidiară a companiei mamă, Alphabet. Odată cu această mişcare Sergey Brin a trecut din poziţia de director al proiectelor speciale la noua poziţie de preşedinte al Alphabet.

Au trecut aproape 20 de ani de când Brin şi colegul său de camera de la Stanford, Larry Page au fost lansat motorul de căutare ce avea să schimbe lumea .

Averea lui Sergey Brin este estimată la 34 de miliarde de dolari, dar el nu a fost dintotdeauna bogat. S-a născut în Uniunea Sovietică în 1973, într-o familie care nu era chiar pe placul regimului, din cauza rădăcinilor evreieşti. Părinţii lui au încercat să părăsească URSS-ul, iar când Sergey avea şase ani, familia a reuşit să obţină viză de ieşire din ţară.

Familia Brin a ajuns în Maryland, iar Sergey a fost înscris la şcoala Montessori (aici a studiat şi Larry Page, dar şi Jef Bezos, fondatorul Amazon).

Brin l-a înâlnit pe Larry Page la Stanford în 1995. Cei doi s-au împrietenit rapid şi au început să lucreze la un motor de căutare, numit iniţial "BackRub". Au înregistrat domeniul google.com în 1997 cu misiunea de a organiza informaţia lumii.

Brin şi Page sunt fani ai festivalului "Burning Man", iar în 1998 au creat primul "doodle" prin care înştiinţau oamenii că dacă site-ul pică, nimeni nu o să-l repare pentru că sunt plecaţi la festival. L-au angajat pe Eric Schimdt, fost CEO Google, actual CEO Alphabet , după ce au auzit că şi lui îi place "Burning Man".

Google a cresut de-a lungul timpului, iar compania s-a extins şi în alte domenii, Sergey Brin fiind iniţiatorul multor proiecte: maşinile fără şofer, lentile de contact (smart contact lenses) sau Google Glass. Brin era atât de entuziasmat de Google Glass, încât era greu să-l vezi fără o pereche, iar New York Times a scris că el ar fi fost responsabil pentru lansare grăbită a Google Glass, înainte ca produsul să fie gata pentru publicul larg.

Sergey Brin s-a căsătorit cu Anne Wojcicki, iar nunta lor a avut loc într-un loc secret în Bahamas, amândoi fiind îmbrăcaţi doar în costumele de baie la ceremonie. De-a lungul timpului, cuplul a donat 160 de milioane de dolari pentru cercetarea bolii Parkinson, o cauză importantă pentru Brin, deoarece mama şi mătuşa lui au suferit de acestă boală. Şi Brin este predispus să sufere de Parkinson, având şanse 10% ca boala să se manifeste.  Lucrurile nu au mers foarte bine pentru Anne şi Sergey, divorţând după opt ani de căsnicie, Sergey fiind acuzat că a avut o relaţie cu o angajată Google.

"Toată lumea vrea să aibă succes, dar eu vreau ca lumea să mă vadă ca o persoană inovatoare, de încredere şi etică, ca o persoană care a avut un impact asupra omenirii", a spus Sergey Brin. Publicaţia The Economist l-a numit chiar "Enlightenment Man" (Omul iluminat) datorită dedicaţiei sale în a rezolva problemele omenirii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/povestea-omului-care-a-schimbat-internetul-14675469
14675469
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.