Ţara în care victimele violenţei domestice îşi pot lua concediu plătit prin lege

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 septembrie 2018 73 afişări

Ţara în care victimele violenţei domestice îşi pot lua concediu plătit prin lege

În Noua Zeelandă, victimele violenţei domestice pot aplica de acum pentru un regim total special de concediu, datorită pachetului legislativ adoptat săptămâna aceasta, potrivit Mashable.

Legea Protecţiei Victimelor Violenţei Domestice le permite oamenilor să ceară până la 10 zile de concediu pe an dacă sunt victimele violenţei domestice, pe lângă zilele obişnuite de concediu permise.

De asemenea, legislaţia protejează acum victimele violenţei domestice de o eventuală concediere.

Jan Logie, membră a partidului Green Party a lucrat timp de şapte ani la acest pachet legislativ şi a muncit pentru a-l trece de parlament săptămâna aceasta.

Legea a trecut cu 63 de voturi „pentru” şi 57 de voturi „împotrivă”, opoziţia fiind îngrijorată cu privire la dificultăţile financiare care ar putea apărea în cazul firmelor mici şi mijlocii.

Logie susţine că violenţa domestică este o problemă care nu are legătură doar cu viaţa personală a angajatului pentru că se pot vedea consecinţe şi la nivelul activităţii profesionale, subminând productivitatea.

„Mult prea des victimele demisionează din această cauză, şi devin şi mai dependente de partenerul abuziv, iar angajatorul trebuie să găsească pe altcineva, fiind şi acesta un proces costisitor”, spune Logie.

Noua Zeelandă înregistrează una dintre cele mai ridicate rate de violenţă domestică din lume, poliţia fiind chemată la peste 105.000 de familii în fiecare an, în contextul în care 80% din incidente nu sunt raportate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
violenta domestica,
victime

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.