BNR: Investiţiile străine directe au crescut cu 6,2%, în 2017 faţă de 2016, la 4,79 miliarde euro

Postat la 28 septembrie 2018 23 afişări

Fluxul net de investiţii străine directe (ISD) de anul trecut a crescut cu 6,2% faţă de anul anterior, până la valoarea de 4,79 miliarde de euro, potrivit unei cercetări statistice ale cărei rezultate au fost transmise vineri de Banca Naţională a României (BNR).

BNR: Investiţiile străine directe au crescut cu 6,2%, în 2017 faţă de 2016, la 4,79 miliarde euro

Distribuţia acestora este diferită faţă de anul anterior, reiese dintr-un comunicat de presă al BNR, transmis vineri.

Aportul la capitalurile proprii a fost, anul trecut, de 3,968 miliarde de euro, o scădere de 8,6%, comparativ cu anul anterior, conform cercetării realizate de BNR, în colaborare cu Institutul Naţional de Statistică (INS).

Această sumă a rezultat din însumarea participaţiilor la capitalul întreprinderilor ISD, în valoare de 2,235 miliarde de euro, al căror nivel a fost cu 30,2% mai mic decât cel din anul anterior, cu profitul reinvestit în întreprinderile ISD, în valoare de 1,733 miliarde de euro, cu 52,3% peste nivelul din anul precedent.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
miliarde,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.