Ţara în care un meniu de la McDonald`s costă mai mult decât salariul minim

Postat la 16 mai 2019 254 afişări

Ţara în care un meniu de la McDonald`s costă mai mult decât salariul minim

Fenomenul hyperinflaţiei din Venezuela este atât de rău pentru nivelul de trai al oamenilor încât un meniu Happy Meal de la McDonald`s a ajuns să coste mai mult decât salariul minim din ţară în martie 2019, potrivit Business Insider.

Potrivit unor fotografii văzute de publicaţia americană, un meniu costa 18.500 de bolivari în luna martie în Caracas, capitala Venezuelei.

Această sumă depăşea la acel moment salariul minim din ţară, care a crescut de atunci de mai mult de două ori şi a ajuns la 40.000 bolivari – destul cât pentru două meniuri de la McDonald`s.

Cetăţenii din Venezuela îşi trăiesc în continuare viaţa afectaţi în fiecare zi de sărăcie din cauza inflaţiei, încât abia găsesc mâncare şi medicamente, penele de curent sunt din ce în ce mai frecvente, iar protestele violente continuă. Trei milioane de oameni au fugit deja din ţară.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
costuri,
meniu,
salariu minim,
venezuela

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.