Tara europeana care atrage imigrantii ca un magnet: preturi mici, facilitati fiscale si chilipiruri imobiliare

Postat la 02 septembrie 2013 25214 afişări

Portugalia starneste interesul tot mai multor pensionari europeni aflati in cautarea unei vieti usoare. Acestia sunt atrasi de scutirile fiscale generoase, precum si de preturile imobiliare in scadere puternica, potrivit AFP.

Tara europeana care atrage imigrantii ca un magnet: preturi mici, facilitati fiscale si chilipiruri imobiliare

"Multi englezi, germani si scandinavi, in cautare de soare, traiesc deja in Portugalia, iar numarul francezilor este in crestere", sustine Carlos Vinhas Pereira, presedintele Camerei de comert si industrie franco-portugheza.

Pentru a atrage mai multi straini, guvernul portughez a redus povara fiscala astfel ca de la inceputul acestui an toti pensionarii europeni din sectorul privat care se instaleaza pentru prima oara in Portugalia sunt scutiti de impozitele pe pensii percepute in tarile de origine, scrie AFP, preluata de Mediafax.

"Masurile de austeritate aplicate de guvern pentru satisfacerea exigentelor troicii creditorilor au contribuit la reducerea cererii interne, de unde si ideea de a apela la strainatate pentru relansarea activitatilor", a explicat Vinhas Pereira. Facilitatile fiscale acordate strainilor nu au provocat nemultumire in tara unde autoritatile au declarat razboi fraudei fiscale si au majorat puternic impozitele percepute portughezilor pentru cresterea incasarilor bugetare.

Cititi mai multe pe incont.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tara-europeana-care-atrage-imigrantii-ca-un-magnet-preturi-mici-facilitati-fiscale-si-chilipiruri-imobiliare-11286690
11286690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.