Ţara cu cele mai profitabile bănci din lume: Randamentele sunt duble faţă de SUA

Postat la 05 februarie 2013 17 afişări

Calculele Bloomberg arată că în Asia se află ţara cu cele mai profitabile instituţii de credit active în cele mai mari 20 de economii ale lumii, cu un randament mediu al capitalului investit de 23% la cele mai mari cinci bănci ale ţării.

Băncile din Indonezia sunt cele mai profitabile dintre instituţiile de credit active în cele mai mari 20 de economii ale lumii, randamentul mediu al capitalului investit fiind de 23% la cele mai mari cinci bănci ale ţării.

Randamentul capitalului investit, un indicator care arată cât de bine sunt folosiţi banii acţionarilor, este mai mare decât în cazul băncilor din China, unde se situează la 21% pentru băncile de mărime similară, cu valoare de piaţă de peste 5 miliarde de dolari. În Canada randamentul este de 20%, în timp ce în SUA se situează la 9%, potrivit calculelor Bloomberg.

Profitabilitatea băncilor din Indonezia ar putea fi chiar mai mare, dacă acestea nu s-ar număra şi printre cele mai ineficiente instituţii de credit în funcţie de raportul dintre cheltuieli operaţionale şi active totale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bănci,
SUA,
Randament
/actualitate/tara-cu-cele-mai-profitabile-banci-din-lume-randamentele-sunt-duble-fata-de-sua-10544233
10544233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.