Ţara cu cei mai fericiţi locuitori: Băncile îţi dau banii să îţi plăteşti ratele la credit

Postat la 23 aprilie 2016 4245 afişări

Conceptul de banca antrena deja si acest avantaj al sigurantei

Ţara cu cei mai fericiţi locuitori: Băncile îţi dau banii să îţi plăteşti ratele la credit

Conceptul de banca antrena deja si acest avantaj al sigurantei, insa modelul de afaceri al institutiilor financiare de acest tip se baza, in principal, tocmai pe atragerea unor sume de bani cat mai mari de la deponenti, iar pentru a ii motiva sa faca acest lucru, ii rascumpara cu un procent din banii depusi. Acest capital urma sa il distribuie sub forma de credite fata de alti clienti. Din diferentele de dobanda si din comisioane, banca inregistra profit. Acesta este modelul clasic si mult simplificat al unei banci.

Daca ar fi sa inversam sistemul, cei care depun bani, vor trebui sa plateasca. Cei care vor cere bani, vor primi mai mult. Problema apare imediat. Depunerea de bani reprezinta o amanare a consumului, pe cand creditul inseamna o cheltuiala imediata.

 

Vedeţi AICI Ţara unde băncile îţi dau banii să îţi plăteşti ratele la credit 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
banci,
credit
/actualitate/tara-cu-cei-mai-fericiti-locuitori-bancile-iti-dau-banii-sa-iti-platesti-ratele-la-credit-15269993
15269993
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.