Tara care se “topeste”. Rusia cumpara Belarusul bucata cu bucata

Postat la 09 iunie 2011 10 afişări

Belarusul risca sa “se topeasca”, in conditiile in care rubla isi continua deprecierea abrupta, iar tara este in pragul colapsului financiar din cauza datoriilor, scrie Bloomberg. Si dupa ce autoritatile de la Minsk au luat un imprumut de 3,5 miliarde de dolari de la FMI, Belarusul s-a indreptat catre statele din regiune, in frunte cu Rusia, pentru alti bani.

In schimbul celor 3 miliarde de dolari, Belarusul s-a angajat sa privatizeze active de 7,5 miliarde de dolari in urmatorii trei ani, bunuri care ar putea fi cumparate de rusi. Belarusul si-a devalorizat moneda nationala, rubla, cu 36% in luna mai si a inghetat preturile la principalele alimente, dupa ce acestea au crescut considerabil, determinand populatia sa cumpere cantitati mari de produse alimentare de baza si electrocasnice si sa formeze cozi in fata caselor de schimb valutar.

Belarusul a facut un prim pas spre rezolvarea unei grave crize valutare prin asigurarea unui imprumut de 3 miliarde dolari din partea unui fond regional condus de Rusia, insa a afirmat ca are nevoie in continuare de o finantare de pana la 8 miliarde dolari de la FMI, scrie Reuters.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Belarus,
Rusia,
rubla,
FMI,
datorii
/actualitate/tara-care-se-topeste-rusia-cumpara-belarusul-bucata-cu-bucata-8327759
8327759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.