„Ţara care a devenit un cimitir”, a înregistrat, în premieră, peste 100.000 de cazuri noi şi 2.777 de decese de Covid în 24 de ore

Postat la 29 martie 2021 237 afişări

„Ţara care a devenit un cimitir”, a înregistrat, în premieră, peste 100.000 de cazuri noi şi  2.777 de decese de Covid în 24 de ore

Brazilia a înregistrat joi peste 100.000 de cazuri noi de Covid în 24 de ore – o premieră -, iar epidemia a ucis deja peste 300.000 de brazilieni, informează Ministerul Sănătăţii din statul cu cel mai mare număr de decese şi cazuri Covid, după Statele Unite. 2.777 de decese au fost înregistrate oficial, în 24 de ore (joi).

100.158 de noi contaminări au fost raportate, ceea ce aduce numărul total la 12,3 milioane de cazuri. Situaţia s-a înrăutăţit constant din februarie, datorită nerespectării recomandărilor de sănătate şi apariţiei unei variante locale a virusului, numită P1, considerată mult mai contagioasă.

Companiile Nissan şi Toyota au anunţat suspendarea temporară a activităţii fabricilor pe care le deţin în Brazilia – pentru 15, respectiv 10 zile, din cauza evoluţiei negative a situaţiei epidemice, măsură adoptată recent şi de Volkswagen sau Mercedes-Benz.

Preşedintele Jair Bolsonaro, care a minimizat gravitatea epidemiei, pare să îşi schimbe abordarea. Liderul de extremă dreaptă s-a pronunţat în favoarea accelerării campaniei de vaccinare, după ce a pus în mod repetat în discuţie eficacitatea serurilor anti-Covid.

Cititi mai multe pe www.smartradio.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brazilia,
cazuri,
cimitir

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.