LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Tánczos Barna: Contravenţiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică

Autor: Cosmin Pirv Postat la 13 ianuarie 2023 28 afişări

Tánczos Barna: Contravenţiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică

Contravenţiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică şi vor putea fi urmărite în timp real de către toate organele de poliţie şi control, a anunţat vineri ministrul Mediului Tánczos Barna.

Ministrul Mediului a prezentat vineri la Braşov noua componentă a sistemului de trasabilitate a lemnului, denumit SUMAL Contravenţii – SNEICS

„Împreună cu reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Poliţiei Române, Jandarmeriei şi Gărzii Forestiere am discutat despre instrucţiunile de utilizare, rolul fiecărui organ de control şi procedurile prin care datele despre contravenţiile silvice vor trebui înregistrate în noua platformă, pentru ca aceasta să poată fi operaţionalizată cât mai curând”, susţine Tánczos Barna.

Conform acestuia, toate procesele verbale de constatare a contravenţiilor silvice, procesele verbale de confiscare şi alte documente rezultate în urma controalelor vor fi introduse în această evidenţă unică, accesibilă de toate structurile de control. În acest fel, spune ministrul, vor fi eficientizate eforturile autorităţilor în combaterea tăierilor ilegale de păduri.

„SUMAL 2.0 va deveni nu doar cel mai complex sistem de urmărire a transportului de lemn, ci va include şi o evidenţă unică a celor care încalcă legea în acest domeniu”, a mai spus ministrul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tánczos barna,
contravenţii,
platformă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.