Tanczos Barna anunţă un control în cazul ursului împuşcat în Covasna

Autor: Dorin Oancea Postat la 05 mai 2021 73 afişări

Ministerul Mediului a demarat un control în cazul ursului împuşcat în Covasna, a declarat la Digi24 ministrul de resort Tanczos Barna.

Tanczos Barna anunţă un control în cazul ursului împuşcat în Covasna

Ministrul spune că există numeroase cereri pentru urşi problemă, îar pentru zona respectivă a fost aprobată o singură cerere, fără a oferi detalii suplimentare. Barna a precizat că identificarea unui urs este făcută de asociaţia de vânători locală, caracterizând procesul drept „complicat”.

Anterior, Garda de Mediu a anunţat că verifică dacă s-a respectat Ordinul ministrului Mediului, de care s-a folosit prinţul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein când a fundamentat împuşcarea ursului brun Arthur într-o arie naturală protejată din judeţul Covasna.

„Vânătoarea de urs e ilegală fără derogare, însă a derogarea a fost emisă pentru un urs care făcea probleme. În prezent Garda de Mediu verifică daca s-a respectat Ordinul ministrului”, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria condamnă uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, prinţul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein. Ecologiştii susţin că este vorba despre braconaj şi că animalul împuşcat este probabil cel mai mare din UE.

Reprezentanţii Agent Green susţin că ursul uriaş Arthur a fost împuşcat de un prinţ austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prinţul şi-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, judeţul Covasna.

Dar în realitate, prinţul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor, mai spun ecologiştii care monitorizau ursul.

Ecologiştii au acuzaţii grave şi cer ajutorul Poliţiei şi al Guvernului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barna,
urs,
reacţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.