Tânărul român considerat noul Einstein, a fost premiat de NASA. Unde a primit o bursă de studiu

Postat la 09 noiembrie 2016 115 afişări

Tânărul român considerat noul Einstein, a fost premiat de NASA. Unde a primit o bursă de studiu

Multe universităţi de mare prestigiu din Statele Unite au încercat să-l recruteze pe Costin Dobrin la studii.

Tânărul din Constanţa a optat să meargă la Universitatea Columbia din Statele Unite, acolo unde va studia ştiinţele pământului. Americanii i-au oferit o bursa de 70.000 de dolari pe an pentru acest lucru.

"Am aflat ca am fost numit Science Research Fellow. Acesta titulatura o primesc anual cei mai buni 10 studenti. Ei vor primi finantare de cercetare pe timp de vara.", a spus Costin.

El spune că a gasit acolo alte metode de studiu şi alte dotări. "Am vazut ce facilitati au, ce laboratoare. Am inteles ce inseamna cercetarea si viata in campusul de la Columbia. Pot sa spun ca asta e exact ce mi-am dorit", a mai spus acesta.

Costin a obţinut în timpul liceului trei premii întâi la concursurile organizate de NASA, o medalie de aur la Olimpiada Internaţionala de Geografie şi argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, premii ce au atras interesul americanilor.

Cititi mai multe pe www.one.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
bursa,
primire,
tanar,
nasa,
einstein,
premiere,
roman,
columbia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.