Tânăra de 15 ani care conduce o afacere de sute de mii de dolari: ”Nu vreau să las vârsta să stea în calea realizărilor mele”

Autor: Ioana Matei Postat la 08 iunie 2015 2652 afişări

Tânăra de 15 ani care conduce o afacere de sute de mii de dolari: ”Nu vreau să las vârsta să stea în calea realizărilor mele”

Noa Mintz nu a fost niciodată mulţumită de babysitterele pe care le găseau părinţii ei pentru a avea grijă de ea. La 12 ani, a decis să ia problema în propriile mâini. A pus bazele afacerii Nannies by Noa din New York în timpul unei vacanţe de vară, cu scopul de a angaja dădace cu adevărat implicate în creşterea copiilor.

Iniţial, Mintz recruta personalul din cercul apropiat de prieteni, taxând familiile care găseau prin intermeiul firmei sale persoanele potrivite pentru a avea grijă de copiii lor cu câteva sute de dolari. Cu ajutorul sfaturilor oferite de tatăl său, care lucrează în domeniul investiţiilor de capital, firma ei a crescut ajungând la 190 de clienţi şi 75 de angajaţi.

În prezent, compania îşi câştigă veniturile pe baza unui procent de 15% din salariul brut al fiecărui angajat (care variaza între 50.000 şi 80.000 de dolari anual) la care se adaugă o taxă de 5 dolari pentru fiecare serviciu de babysitting.

Compania a reportat venituri de 375.000 de dolari şi, datorită businessului exploziv, Mintz a angajat şi un CEO, care să vegheze de bunul mers al operaţiunilor de zi cu zi ale companiei. A recrutat-o pe Allison Johnson, o tânără în vârstă de 26 de ani care aplicase iniţial pentru un post de dădacă.

Johnson a declarat într-un interviu pentru New York Post că, deşi iniţial avea îndoieli legate de faptul că va primi ordine de la un copil în vârstă de 12 ani, acum cele două colaborează în permanenţă:”Păstrăm legătura zilnic, prin telefon sau e-mail.”.

În prezent, Mintz are 15 ani şi vorbeşte despre realizările sale cu mândrie: ”Este extraordinar să realizez că pot să ofer oamenilor locuri de muncă. Îmi spun mereu că nu trebuie să las vârsta să stea în calea realizărilor mele”, a declarat ea pentru publicaţia americană New York Post.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
afaceri,
tanara,
new york,
companie,
copii,
crestere,
post
/actualitate/tanara-de-15-ani-care-conduce-o-afacere-de-sute-de-mii-de-dolari-nu-vreau-sa-las-varsta-sa-stea-in-calea-realizarilor-mele-14423034
14423034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.