Raport: Mulţi dintre jihadiştii olandezi care au plecat în Siria şi Irak aveau probleme psihiatrice

Autor: Ioana Bojan Postat la 08 iunie 2015 161 afişări

Mai mult de jumătate dintre musulmanii olandezi care au plecat în Siria şi Irak aveau probleme psihiatrice, iar unul din cinci avea probleme comportamentale serioase sau boli precum schizofrenie, potrivit datelor poliţiei, citate de site-ul DutchNews.nl.

Poliţia a analizat dosarele a 140 de jihadişti olandezi şi, potrivit postului de televiziune Nos, rezultatele contestă opinia conform căreia aceştia erau tineri inteligenţi motivaţi de ideologie.

Olandezii care au plecat la jihad în Siria şi Irak proveneau din familii destrămate, aveau un nivel redus de educaţie şi au afişat probleme comportamentale în copilărie.

Unii dintre jihadiştii olandezi erau de asemenea persoane fără adăpost, cel puţin pentru o anumită perioadă de timp, potrivit cercetărilor poliţiei.

Aproximativ 25.000 de combatanţi străini veniţi din 100 de ţări s-au alăturat grupărilor armate precum Stat Islamic sau Al-Qaida, potrivit unui raport al ONU.

Dintre aceştia, Interpol a identificat peste 4.000 de combatanţi străini care s-au alăturat grupărilor jihadiste din zonele de conflict, în principal din Irak sau Siria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OLANDA,
JIHADIŞTI,
BOLI
/actualitate/raport-multi-dintre-jihadistii-olandezi-care-au-plecat-in-siria-si-irak-aveau-probleme-psihiatrice-14422884
14422884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.