Taifunul Haiyan s-a văzut şi din spaţiu. Imaginile celui mai violent ciclon al anului

Postat la 11 noiembrie 2013 94 afişări

Una dintre cele mai violente furtuni care a lovit uscatul a putut fi observată şi din spaţiu. Sateliţii meteorologici EUMETSAT, Suomi NPP şi MTSAT şi Staţia Spaţială Internaţională au surprins imagini ale taifunului Haiyan.

Taifunul Haiyan s-a văzut şi din spaţiu. Imaginile celui mai violent ciclon al anului

 Taifunul Haiyan este printre cele mai violente care au afectat uscatul. După ce a stabilit un bilanţ tragic de peste 10.000 de decese şi 2.000 de persoane dispărute în arhipelagul filipinez, autorităţile din Vietnam au decis să evacueze în jur de 600.000 de oameni din calea furtunii. Haiyan a scăzut însă în intensitate deasupra Mării Chinei şi, cel mai probabil, va fi retrogradat la nivelul 1 înainte să atingă Vietnamul.

Satelitul meteorologic EUMETSAT şi Karen Nyberg, de pe Staţia Spaţială Internaţională, au reuşit să surprindă imagini cu super-taifunul în plină forţă, deasupra arhipelagului filipinez, în timp ce satelitul Suomi NPP şi satelitul japonez MTSAT au realizat două fotografii ale furtunii înainte ca aceasta să ajungă pe uscat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/taifunul-haiyan-s-a-vazut-si-din-spatiu-imaginile-celui-mai-violent-ciclon-al-anului-11660560
11660560
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.