Tablefonul, dispozitivul viitorului

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 aprilie 2013 46 afişări

Samsung a anunţat Galaxy Mega, un smartphone cu un ecran de 6,3 inci, care se va vinde în Europa în acest an. Noul telefon este chiar puţin mai mare decât Samsung Galaxy Note II, care are un ecran de 5,5 inci, şi cu 2 inci mai mare decât iPhone 5.

Tablefonul, dispozitivul viitorului

Totuşi, Mega este încă mai mic comparativ cu Galaxy Note 8.0, competitorul lui iPad mini. Noul Galaxy va fi disponibil de asemenea într-un model de dimensiuni mai reduse, de 5,8 inci. Noul smartphone este dovada că Samsung nu este încă gata să se oprească din experimentat în domeniul ecranelor - gigant.

La rândul său, Microsoft a anunţat că pregăteşte pentru a doua parte a acestui an o tabletă cu diagonala de 7 inci în cadrul noii game Surface, reacţionând la popularitatea produselor similare de la Google sau Apple. Producţia unei tablete de 7 inci nu făcea parte din planurile Microsoft anul trecut, însă compania şi-a dat seama că trebuie să vină cu un răspuns la creşterea puternică a popularităţii tabletelor mai mici, precum Google Nexus 7 sau Apple iPad Mini.

Jumătate din tabletele vândute în ultimele trei luni ale anului trecut au fost mai mici de 8 inci, potrivit datelor companiei de cercetare IDC.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tablefonul-dispozitivul-viitorului-10743652
10743652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.