SUTE de brazi tăiaţi într-o pădure din Cluj. Metodele INEDITE folosite de HOŢI pentru a acoperi furturile de LEMNE

Postat la 22 octombrie 2018 210 afişări

O pădure mică din comuna Beliş, judeţul Cluj, a dispărut recent după ce hoţii de lemne au tăiat peste 200 de brazi. Poliţiştii clujeni şi inspectorii Gărzii Forestiere au descoperit metodele folosite de hoţi pentru a-şi acoperi urmele. Un alt caz, tot în Cluj, o pădure din zona comunei Măguri Răcătău a devenit raiul hoţilor de lemne, după ce a rămas fără pază de trei ani.

SUTE de brazi tăiaţi într-o pădure din Cluj. Metodele INEDITE folosite de HOŢI pentru a acoperi furturile de LEMNE

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat, corespondentului Mediafax, că în urma unui control care a avut loc în septembrie într-un canton din pădurea Beliş s-au descoperit peste 200 de copaci tăiaţi ilegal, prejudiciul de 24.000 de lei fiind imputat pădurarului.

„Poliţiştii din cadrul IPJ Cluj, Secţia 8 Poliţie Rurală Huedin - Postul de Poliţie Comunal Beliş, însoţiţi de personal silvic, au finalizat controlul de fond în Cantonul 15 Muşti din pădurea Beliş care a vizat atât modul de exploatare a parchetului de material lemnos, cât şi cantonul aflat în paza şi gestiunea pădurarului. Astfel, s-au identificat 215 cioate de arbori tăiaţi fără drept şi sustraşi, în volum total de peste 100 metri cubi de lemn rotund, de esenţă răşinoasă. Pentru a fi descoperite si identificate cioatele tăiate, nemarcate, poliţiştii au îndepărtat resturile de exploatare care erau aşezate în grămezi peste acestea, precum şi resturile de vegetaţie şi pământul care le acopereau. Prejudiciul imputat pădurarului este de circa 24.000 lei. În acest caz, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu, tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, fiind înregistrat un dosar penal”, au spus sursele citate.

În cadrul controlului, au mai fost identificate cioate de arbori marcaţi silvic, din parchete de material lemnos neautorizate spre exploatare, dar şi 32 de arbori doborâţi, cu un volum total de 13 metri cubi, care au fost confiscaţi de organele de poliţie şi predaţi în custodia personalului silvic.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj,
hoti,
padure,
acoperire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.