Sute de bătrâni trebuie să restituie banii pentru mâncarea gratuită de pe vremea lui R. Mazăre

Postat la 10 martie 2017 184 afişări

Trebuie să-şi plătească mesele primite ca ajutor social. Se întâmplă la Constanţa unde sute de bătrâni sunt obligaţi să dea înapoi sume uriaşe pentru că au mâncat gratuit pe vremea primarului Radu Mazăre. Oamenii cu venituri de până în 500 de lei au primit masa caldă, asta deşi legea spune clar că puteau beneficia doar persoanele cu venituri de cel mult 126 de lei pe lună. Curtea de Conturi obligă acum Primăria să recupereze de la oameni prejudiciul creat.

Sute de bătrâni trebuie să restituie banii pentru mâncarea gratuită de pe vremea lui R. Mazăre

Elena Popa are 67 de ani şi o pensie de urmaş, după decesul soţului, de 230 de lei. În urmă cu o săptămână, bătrâna a aflat că nu mai poate mânca gratuit la cantina socială. Ba mai mult, trebuie să plătească pentru hrana pe care a primit-o gratuit din 2013 până acum.

Elena Popa, pensionar: „Mi-a arătat dosarul şi m-a găsit acolo cu 13 milioane 317. Nu am ce să fac, decât să nu plătesc, că nu am de unde”.

În total, 754 de bătrâni şi tineri cu probleme de sănătate din Constanţa trebuie să plătească pentru hrana primită. Asta după ce în 2013, fostul primar Radu Mazăre a propus în Consiliu Local ca persoanele care au venituri de până în 500 de lei pe lună să primească mâncare gratuită la cantinele sociale.

Asta deşi legea spune că de această măsură ar trebui să beneficieze doar cei al căror câştig lunar nu depăşeşte 126 de lei. Ceilalţi, care au până într-o mie de lei, trebuie să plătească la cantinele sociale 30 la sută din venit.

Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanţa: „Sunt sume de recuperat între 12 lei şi 2.190 de lei de la 754 de persoane. În total vorbim de 1.382.000 de lei”, scrie digi24.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.