Surse: politia a constatat zgarieturi pe corpul lui Dominique Strauss-Kahn. Apare si un alibi

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 mai 2011 35 afişări

Se inmultesc speculatiile: pe de o parte a aparut informatia ca seful FMI ar fi fost de fapt plecat la masa cu fiica lui la ora prezumatului viol, pe de alta parte au aparut extrase din presupusul raport al politiei privind testele medico-legale facute lui Dominique Strauss-Kahn, care ar arata zgarieturi pe corpul acestuia.

Radio Monte Carlo a relatat, fara a cita surse, ca avocatii lui Strauss-Kahn ar fi in masura sa prezinte dovezi ca la ora indicata de camerista din New York pentru agresiunea sexuala (dupa 13,30), acesta nici nu mai era in hotel, fiindca il parasise inca de la ora locala 11,45, dupa ce facuse check-out-ul. El plecase in oras sa ia pranzul cu fiica sa, Camille, studenta la stiinte politice la Universitatea Columbia, dupa care ar fi luat un taxi spre aeroport ca sa decoleze spre Paris.

RMC adauga ca ar exista probe materiale si martori care sa confirme aceasta, iar Camille Strauss-Kahn s-ar fi prezentat deja, de altfel, la Tribunalul Penal din Manhattan, ca sa fie audiata in acest caz. Aceasta versiune contrazice evident relatarile despre soferul de la Sofitel care afirma ca l-a dus la aeroport pe seful FMI si ca acesta i s-a parut "suparat, stresat si grabit".

O sursa din cadrul grupului Accor, proprietarul hotelului Sofitel, a declarat pe de alta parte agentiei France Presse ca Dominique Strauss-Kahn a terminat de fapt formalitatile de parasire a hotelului sambata intre orele 12,28 si 12,38, deci inainte ca menajera sa vina in camera spre a face curatenie. Paul Dubrule, cofondator al Accor, a explicat la randul sau pentru AFP ca respectiva camera 2806, unde se cazase seful FMI, are o configuratie "nu foarte practica", ceea ce ar putea explica de ce Strauss-Kahn nu a auzit cand camerista a intrat pe usa, asa incat a iesit din baie fara sa se acopere cu un prosop, crezandu-se singur.

Liberation scrie insa ca politia new-yorkeza ar fi modificat ora presupusa a agresiunii. "Am spus initial ca s-a intamplat in jur de ora 13, dar de fapt a fost mai aproape de ora pranzului", a declarat comisarul Paul Browne pentru corespondentul ziarului. In schimb, Le Monde arata ca pe drumul cu taxiul spre aeroport, Strauss-Kahn i-ar fi telefonat sotiei sale de la unul din telefoanele sale mobile, spunandu-i ca "a aparut o problema grava", desi n-a facut referire la vreun incident de natura sexuala.

Tot luni a aparut informatia, vehiculata de site-ul Atlantico.fr si preluata de Reuters, ca testele medico-legale facute asupra lui Dominique Strauss-Kahn au aratat ca pe torsul lui se gaseau zgarieturi proaspete, atestand astfel spusele cameristei de hotel, care a sustinut ca s-a luptat cu el ca sa scape. Politia din New York, care tine la curent consulatul francez din oras cu stadiul cercetarilor, le-ar fi spus diplomatilor francezi si ca s-au gasit si posibile urme de sperma pe corpul sefului FMI. Rezultatele testelor nu vor fi cunoscute oficial decat peste cateva zile.

CINE E VICTIMA LUI DSK

Atlantico.fr sustine ca are si textul raportului politiei, care precizeaza ca menajera de la Sofitel a alertat politia sambata la ora locala 15,29, ceea ce a dus la retinerea lui Strauss-Kahn pe aeroport, la ora 16,45. Raportul o descrie pe femeie ca "in varsta de 33 de ani, afro-americana", iar pe acuzat drept "presedintele FMI" (sic!), ce "s-ar fi prezentat drept prim-ministrul Frantei" (?). Site-ul mai scrie ca menajera are o fiica de 15 ani, ca era angajata de trei ani la hotelul Sofitel si citeaza conducerea hotelului, care spune ca femeia era serioasa si constiincioasa.

Speculatiile in jurul identitatii cameristei n-au lipsit nici ele. A facut deja turul retelelor sociale pe net o fotografie de pe Facebook a unei anume Ophelia Famotidina, descrisa de soferul de la Sofitel, conform France Soir, drept o femeie draguta", cu forme voluptuoase. Un deputat al partidului lui Sarkozy a spus chiar ca "Ophelia" nu e prima camerista de la Sofitel agresata de Strauss-Kahn in cursul vizitelor sale succesive la hotel, afirmatie dezmintita insa de Robert Gaymer-Jones, directorul hotelului. France 2 a sustinut ca de fapt pe menajera o cheama Nafissatou Diallo, dupa alte surse numele ar fi Nafi Diallo, iar originea ei ar fi ba din Guineea, ba din Ghana sau Senegal, ba din Puerto Rico.

Gaz peste foc, in Franta, a turnat si Tristane Banon, ziarista care il acuzase pe Dominique Strauss-Kahn acum cativa ani, intr-o conversatie informala, ca a incercat s-o violeze in 2002. Tristane este fina celei de-a doua sotii ale sefului FMI, actualmente casatorit cu Anne Sinclair, a treia sa sotie. Avocatul Tristanei Banon, David Koubbi, a declarat pentru Reuters ca aceasta ar putea depune plangere penala pentru incidentul de atunci, iar mama ei a marturisit ca ii pare rau ca a sfatuit-o la vremea respectiva pe Tristane sa nu-l dea in judecata pe Strauss-Kahn, din teama de a nu ramane pe viata cu eticheta de "femeia care l-a acuzat pe DSK de tentativa de viol".

Dominique Strauss-Kahn a fost dus luni la Tribunalul Penal din Manhattan, unde ii sunt prezentate acuzatiile si se decide daca va fi tinut in arest in continuare sau eliberat pe cautiune.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/surse-politia-a-constatat-zgarieturi-pe-corpul-lui-dominique-strauss-kahn-apare-si-un-alibi-8269434
8269434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.