SURPRIZE majore în codul fiscal. Încă o categorie de angajaţi va fi SCUTITĂ de impozit

Postat la 08 ianuarie 2019 2766 afişări

Codul fiscal a fost actualizat, marţi, cu modificările care i-au fost aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 114/2018, ce a introdus mai multe schimbări legislative, potrivit site-ului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

SURPRIZE majore în codul fiscal. Încă o categorie de angajaţi va fi SCUTITĂ de impozit

OUG nr. 114/2018 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1116 de sâmbătă 29 decembrie, fiind adoptată de Executiv la data de 21 decembrie 2018 şi fiind valabilă începând cu 1 ianuarie 2019. Acest act normativ a introdus mai multe modificări fiscale, precum şi schimbări în alte legi, având aproape 100 de articole.

 

„Textul este actualizat prin mijloace informatice şi nu reprezintă o republicare”, arată o menţiune de pe site-ul ANAF.

 

Printre modificările introduse este scutirea de la impozitul pentru angajaţii firmelor din construcţii, firmele care obţin „cel puţin 80% din cifra de afaceri totală, calculată cumulat de la începutul anului, inclusiv luna în care aplică scutirea” din aceste activităţi. Această scutire se aplică la un salariu minim brut între 3.000 de lei şi 30.000 de lei, iar firmele pot avea activităţi de la realizarea de materiale de construcţii până la arhitectură.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.