Surpriza anului în aviaţie: bilete de avion din Statele Unite în Marea Britanie la 69 de dolari

Postat la 12 ianuarie 2017 257 afişări

Surpriza anului în aviaţie: bilete de avion din Statele Unite în Marea Britanie la 69 de dolari

Supriza anului 2017 în aviaţie ar putea fi zborurile transatlantice low-cost, potrivit articolelor care au început să circule încă de anul trecut în presa internaţională.

Potrivit USA Today, operatorul low-cost WOW a derulat marţi, 10 ianuarie, o companie prin care a vândut bilete de zbor din Los Angeles şi San Francisco pentru patru destinaţii din Europa. Preţurile acestea sunt valabile pentru zboruri care se vor derula între 15 ianuarie şi 5 aprilie. Pasagerii au putut să opteze pentru un astfel de tarif pentru zboruri din Statele Unite ale Americii spre Stockholm, Copenhaga, Bristol şi Edinburgh.

WOW a descris aceste promoţii drept ”cele mai scăzute preţuri pentru bilete de avion până acum”  - semn că vor urma şi alte oferte similare.

Există însă şi un minus legat de aceste preţuri scăzute: dacă tarifele de 69 de dolari sunt disponibile pentru zborurile din Los Angeles şi San Francisco, cele mai ieftine preţuri pentru zborurile de întoarcere variază între 129 şi 199 de dolari  (acestea sunt totuşi preţuri bune pentru astfel de destinaţii).

CEO-ul companiei, Skull Mogensen, a declarat publicaţiei Today in the Sky că vrea ca aceste tarife  să devină noul standard pentru compania pe care o conduce. ”Nu vreau să descriu aceste preţuri drept o <campanie de vânzare>. Aceste preţuri sunt bazele pentru ceea ce urmează. (...) Este foarte posibil ca la fel cum operatorii low-cost au schimbat jocul pe plan domestic atât în Europa, cât şi în America de Nord; ce facem noi şi Norwegian (alt operator low-cost, n.red), va schimba permanent structura tarifelor de zbor transatlantice”, a adăugat CEO-ul WOW.

Afacerile WOW ”au decolat” în 2012, iar acum compania zboară spre mai mult de 30 de destianţii, dintre care şapte în Statele Unite ale Americii şi două în Canada. WOW zboară deja din hub-ul companiei aflat în apropiere de Reykjavik spre Baltimore/Washington, Boston, Los Angeles, Newark Liberty şi San Francisco.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.