Antreprenorii români ”care fac bani din piatră seacă”: la ce sumă fabuloasă au ajuns

Postat la 11 ianuarie 2017 526 afişări

Antreprenorii români ”care fac bani din piatră seacă”: la ce sumă fabuloasă au ajuns

Compania Rock Star Construct, sub care operează marca Piatraonline, primul magazin online din România dedicat exclusiv pietrei naturale, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de peste cinci milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Pentru 2017, compania estimează creşteri de peste 40%. Anul acesta compania împlineşte un deceniu de activitatea pe piaţa finisajelor cu piatră naturală în construcţii din România. 

 

 „Pentru 2017 estimăm o creştere de peste 40% a cifrei de afaceri. Mai mult decât atât, 2017 înseamnă primii 10 ani de Piatraonline, motiv pentru care avem în plan activităţi aniversare. În plus, ne dorim să explorăm mai mult zona de B2B din România şi să creştem pieţele din Europa, acolo unde avem deja nenumăraţi clienţi încă din 2014”, spune Mariana Constantinescu-Brădescu, Managing Partner Rock Star Construct – deţinător al brandului Piatraonline.  

 

În 2016, compania şi-a schimbat identitatea vizuală, a lansat brandul de ardezie flexibilă SKIN, până la investiţii în zona managerială şi de sisteme, platformă website nouă, sisteme de vânzări şi management informaţional. Toate acestea pentru a le oferi clienţilor cele mai moderne soluţii de amenajare interioară din piatră naturală. Astfel, în cadrul showroom-ului s-a construit primul apartament-concept de 60mp în valoare de 32.000 Euro, iar în februarie 2017 va fi lansat cel de al doilea apartament-concept.  

 

Peste 6.000 de proiecte/clienţi au beneficiat de produsele şi serviciile Piatraonline în ultimele 12 luni. În ceea ce priveşte stocurile de produse, în 2017 se vor investi peste 400.000 Euro într-un nou spaţiu de depozitare pentru că 99% dintre produse să fie permanent în stoc. Mai mult decât atât, până la finalul anului echipa de specialişti Piatraonline va creşte cu 50%. 

 

Tendinţele şi materiale la modă în 2017

În ceea ce priveşte tendinţele în materie de piatră naturală şi decoraţiuni interioare sau exterioare, cele mai solicitate amenajări sunt realizate din mixuri de pattern-uri, iar imprimeurile 2D şi 3D câştigă cât mai mult teren, potrivit reprezentanţilor Piatraonline. Culorile vedetă pentru 2017 vor fi nuanţele de verde închis, iar albastru navy devine noul negru. Accentele de verde se vor regăsi mai ales la realizarea pieselor de mobilier sau de decoraţiuni, dar şi pentru personalizarea pereţilor cu un accent matur şi echilibrat. Mai mult decât atât, fie că vorbim de case sau apartamente, tapetul va fi înlocuit cu cărămida fină şi mată pentru a accentua stilul minimalist şi industrial.

 

În materie de piatră naturală, marmura va fi elementul-vedetă pentru că se revine la un stil clasic împletit cu elemente minimaliste din care nu vor lipsi inserţiile de cupru, un detaliu obligatoriu pentru proiectele de amenajare. Marmura albă precum marmura Thassos sau Calacatta sunt printre vedetele anului 2017 în materie de amenajări şi cu siguranţă vor fi solicitate în foarte multe proiecte de către arhitecţi şi dezvoltatori imobiliari.

 

Şi dacă tot vorbim de amenajarea locuinţelor, spaţiile care vor câştiga cel mai mult teren sunt cele dedicate socializării: bovindourile sau camerele de socializare cu membrii familiei cât şi cu persoane din exteriorul familiei, vor fi apreciate în 2017. Aceste zone de relaxare vor beneficia de o atenţie la detaliile de amenajare pentru a ne simţi cât mai bine acasă.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.