Suprafata arabila a Romaniei a scazut in ultimii ani cu 1,2 milioane ha

Postat la 28 iunie 2011 19 afişări

Suprafata arabila a Romaniei s-a redus fata de anul 2003 cu 1,2 milioane hectare, la aproximativ 8,2 milioane hectare, potrivit datelor recensamantului agricol 2010-2011, prezentate marti de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"La aceasta data nu mai discutam de 9,4 milioane hectare de teren arabil, ci de 8,1-8,2 milioane hectare. Practic, in mai putin de zece ani, daca luam in calcul recensamantul general agricol din 2003, vedem ca suprafata arabila a Romaniei a scazut cu aproape 1,2 milioane hectare. Nu este o suprafata oarecare", a spus Tabara, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, marimea medie a exploatatiilor agricole in Romania este de 3,45 hectare, suprafata considerata de ministru extrem de mica.

Tabara a adaugat ca fermele fara personalitate juridica detin suprafete medii de 1,91 hectare, iar cele cu personalitate juridica au exploatatii cu suprafete de aproximativ 190 hectare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suprafata arabila,
pamant,
Romania
/actualitate/suprafata-arabila-a-romaniei-a-scazut-in-ultimii-ani-cu-1-2-milioane-ha-8403604
8403604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.