Suntem 9 milioane de eroi

Postat la 14 noiembrie 2014 149 afişări

“Suntem nouă milioane care ştim/ Să iubim/Suntem online şi povestim/Mereu prieteni pentru că ştim să zâmbim”. Acestea sunt primele versuri ale unei melodii al cărei clip s-a viralizat pe internet. Un clip născut din emoţia şi revolta provocate de felul în care s-au desfăşurat campania electorală şi primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Suntem 9 milioane de eroi

Pentru prima dată în România, internetul a devenit locul unde îndemnul de a merge la vot s-a auzit mai tare ca niciodată, sub cele mai variate forme.

Pe internet românii au văzut primele imagini cu cei din diaspora, umiliţi în faţa secţiilor de votare, şi tot aici le-au transmis mesajele lor de solidaritate. Aici i-au văzut strigându-şi dreptul de a vota în faţa uşilor închise ale secţiilor de votare, păzite de forţele de ordine chemate pentru a preîntâmpina eventualele conflicte. Tot prin intermediul internetului i-au văzut şi în zilele următoare protestând în ploaie, în faţa ambasadelor. Pe internet, au fost publicate sute dacă nu mii de mesaje ale românilor din diaspora nemulţumiţi că au parcurs sute de kilometri şi au aşteptat ore în şir, dar nu au reuşit să voteze.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/suntem-9-milioane-de-eroi-13558219
13558219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.