Google se angajează în lupta contra pescuitului ilegal

Autor: Florin Badescu Postat la 14 noiembrie 2014 44 afişări

Grupul american Google, un gigant în domeniul internetului, s-a angajat în lupta contra pescuitului ilegal, lansând un nou instrument de supraveghere online care permite identificarea şi urmărirea în timp real a mai multor mii de vapoare.

Conceput în colaborare cu ONG-urile SkyTruth şi Oceana, această aplicaţie a fost prezentată vineri la Sydney cu ocazia Congresului mondial al parcurilor naturale, o reuniune organizată de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN).

"Combinaţia dintre cloud computing (stocare de date pe internet, n.r.) şi megadate permite conceperea unor noi instrumente pentru a vizualiza, a înţelege şi, în anumite cazuri, a inversa fenomenele observate", a explicat Brian Sullivan, coordonatorul programului Google Earth Outreach.

Instrumentul online creat de Google, care monitorizează doar vasele de pescuit, utilizează SIA (sistem de identificare automată), care furnizează poziţia navelor care navighează în lumea întreagă. Prototipul acestui sistem poate să integreze date provenind de la 3.000 de vapoare, dintr-o flotă mondială de peste 1,3 milioane de nave comerciale.

Potrivit Comisiei Oceanului Global, un organism independent înfiinţat în februarie 2013, pescuitul ilegal reprezintă aproximativ o cincime din tonajul mondial de peşte recoltat din oceanele lumii şi generează pierderi de 23,5 miliarde de dolari pe an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GOOGLE,
PESCUIT,
MONITORIZARE
/actualitate/google-se-angajeaza-in-lupta-contra-pescuitului-ilegal-13555039
13555039
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.