Uniqa a investit 150.000 de euro în renovarea fostului sediu central al Oracle

Autor: Ioana Matei Postat la 13 noiembrie 2014 173 afişări

Uniqa a investit 150.000 de euro în renovarea fostului sediu central al Oracle

“Am primit numeroase cereri de vânzare a clădirii, dar strategia noastră este să nu vindem o clădire goală” a declarat Heinrich Reuss, head of asset management la Uniqa Real Estate Management, referindu-se la planurile companiei în ce priveşte clădirea Floreasca Tower din nordul Capitalei.

La începutul anului, clădirea a rămas aproape goală după ce grupul Oracle a decis să se mute în Floreasca Park, deşi avea un contract de închiriere valabil până în 2016. De atunci, austriecii s-au concentrat pe renovarea spaţiilor clădirii Floreasca Tower cu scopul de a atrage noi chiriaşi şi au investit circa 150.000 de euro în această direcţie, potrivit lui Reuss. 

În prezent, 1.400 de metri pătraţi din suprafaţa totală închiriabilă de circa 7.600 de metri pătraţi sunt ocupaţi de Raiffeisen Evolution, City Grill, FATA , Gorenje şi Romenergo. Compania negociază şi cu o companie chineză din zona IT care ar urma să închirieze 1.500 de metri pătraţi din clădire. S-ar ajunge astfel la un grad de ocupare al clădirii de 50%, iar până la sfârşitul anului viitor, aceasta ar trebui să fie ocupată în totalitate. Chiar dacă nu dezvăluie numele companiei cu care se află în negocieri, Reuss spune că nu este vorba despre o relocare. 

“Profilul companiilor pe care le targetăm sunt clienţii care caută spaţii mai mici, vorbim atât cu firme asiatice din zona hi tech, cât şi cu firme mici de logistică din România. Oferim avantajul unor spaţii mici într-o locaţie bună şi chiar dacă şi alţi dezvoltători pot să ofere astfel de spaţii, eficienţa celor de aici este considerabilă” a explicat Reuss avantajele spaţiilor închiriabile din Floreasca Tower.  În afară de eficienţă, el vorbeşte şi de un preţ mai scăzut al chiriei, de 14 euro/mp, la care se adaugă taxa serviciilor de aproximativ 3 euro. Uniqa contribuie cu 80-100 de euro/mp la amenajarea spaţiilor pentru viitorii chiriaşi şi în funcţie de dimensiunea spaţiului închiriat poate oferi şi alte facilităţi.

Uniqa Real Estate Management, compania care administrează portofoliul imobiliar al grupului austriac de asigurări Uniqa a cumpărat clădirea Floreasca Tower în 2005 de Raiffeisen Evolution. De anul trecut, compania deţine şi o clădire de aproximativ 3.500 de metri pătraţi în care se află noul sediu al Uniqa Asigurări, aflată în apropierea noii clădiri. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uniqa,
oracle,
sediu,
cladire,
floreasca,
spatii,
management
/actualitate/uniqa-a-investit-150-000-de-euro-in-renovarea-fostului-sediu-central-al-oracle-13550243
13550243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.