SUA vor deveni cel mai mare producător de ţiţei şi biocarburanţi în 2013, înaintea Rusiei

Postat la 18 ianuarie 2013 45 afişări

Statele Unite vor devansa în acest an Rusia şi Arabia Saudită şi vor deveni cel mai mare producător de ţiţei şi biocarburanţi la nivel mondial, potrivit unui raport al grupului britanic BP.

SUA vor depăşi Rusia şi Arabia Saudită datorită producţiei de petrol la exploatările de şist şi a producţiei mari de biocarburanţi, dar şi în urma reducerii anticipate a producţiei de către OPEC, estimează BP, potrivit RIA Novosti.

Rusia se va plasa în 2013 pe poziţia a doua, înaintea Arabiei Saudite, şi se va menţine pe acest loc până în 2023. Arabia Saudită va redeveni principalul producător mondial de petrol în 2027, consideră grupul britanic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
Rusia,
producător,
ţiţei
/actualitate/sua-vor-deveni-cel-mai-mare-producator-de-titei-si-biocarburanti-in-2013-inaintea-rusiei-10486517
10486517
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.