SUA examineaza potentialul bazei Kogalniceanu pentru transporturi logistice in Afganistan

Postat la 28 iulie 2011 10 afişări

Avioane-cargo americane livreaza, de trei luni, arme si alte echipamente unei brigazi a armatei SUA in Afganistan, de la baza aeriana Mihail Kogalniceanu, pentru a examina potentialul acesteia de a servi drept centru de transporturi logistice pentru operatiuni viitoare, relateaza Stars and Stripes.

"Zona generala din Romania are capacitate rutiera, aeriana si maritima, astfel ca este foarte favorabila", a declarat locotenent-colonelul Greg Derner, ofiter de logistica la sediul Comandamentului European american din Stuttgart. Baza Kogalniceanu este atractiva partial datorita apropierii sale de portul Constanta de la Marea Neagra, care ofera acces la alte rute de tranzit. Un alt avantaj este ca Romania, stat membru NATO, va permite transportul echipamentelor atat catre cat si dinspre Afganistan, a precizat Derner. Nu toate tarile permit traficul in ambele sensuri, a adaugat el. Dar daca SUA isi vor intensifica operatiunile din Romania, nu inseamna ca vor trimite mai multi militari americani pentru a executa misiunea, ci mai degraba U.S. TRANSCOM va contracta localnici. Acest lucru va elibera personalul si capacitatile militare americane si va consolida economia locala, a apreciat Derner. "Armata va avea un rol de supraveghere (...). Nu preconizam deloc sa stationam oameni acolo", a subliniat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
baza,
kogalniceanu,
militari,
afganistan
/actualitate/sua-examineaza-potentialul-bazei-kogalniceanu-pentru-transporturi-logistice-in-afganistan-8537134
8537134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.