SUA au reusit sa ajunga la datorii zero o singura data in istorie, in 1835

Postat la 01 august 2011 12 afişări

Statele Unite au reusit o singura data in istorie sa ajunga la zero datorii, la sfarsitul mandatului de sase ani al presedintelui Andrew Jackson (1829-1835), inaintea Razboiului Civil.

In ritmul actual al discutiilor de la Washington privind plafonul de indatorare si intrarea in incetare de plati, SUA risca sa aiba mai mult de un plan de reducere a cheltuielilor pentru fiecare 1.000 de miliarde de dolari datorie, noteaza intr-o opinie pentru Reuters jurnalistul independent Chadwick Matlin.

Chiar si cele mai austere propuneri ar lasa Statelor Unite datorii de 5.000 de miliarde de dolari, iar planul cu cele mai mari sanse de a fi aprobat presupune scaderea pasivelor la peste 10.000 de miliarde de dolari. Undeva, Andrew Jackson da din capul scheletic, enervat ca niste americani risipitori i-au stricat mostenirea, afirma Matlin.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-au-reusit-sa-ajunga-la-datorii-zero-o-singura-data-in-istorie-in-1835-8551515
8551515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.