SUA au adoptat sancţiuni împotriva unor lideri şi a unui grup petrolier din Crimeea. Reacţia autorităţilor din Crimeea

Postat la 12 aprilie 2014 40 afişări

Statele Unite au introdus, vineri, sancţiuni împotriva a şapte lideri şi a unui grup petrolier din Crimeea, suspectaţi că ar ameninţa "pacea şi stabilitatea Ucrainei", a anunţat Departamentul Trezoreriei americane într-un comunicat. Sancţiunile "nu au nicio valoare" şi nu pot "dăuna republicii noastre", a declarat ministrul Informaţiilor publice al Crimeei, Dmitri Polonski, citat de agenţia CrimeaInform.

SUA au adoptat sancţiuni împotriva unor lideri şi a unui grup petrolier din Crimeea. Reacţia autorităţilor din Crimeea

 "Crimeea este un teritoriu ocupat. Vom continua să impunem sancţiuni celor care continuă să ameninţe integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei", a declarat subsecretarul Trezoreriei SUA însărcinat cu lupta împotriva terorismului şi cu informaţiile economice, David Cohen.

Potrivit site-ului Trezoreriei, printre oficialii vizaţi de aceste sancţiuni se numără Rustam Temirgaliev, vicepremierul care a facilitat organizarea referendumului în Crimeea, fostul vicepreşedinte al Parlamentului ucrainean Serghei Ţekov, precum şi primarul Sevastopolului, Aleksei Cialîi.

Totodată, Trezoreria menţionează că grupul de petrol şi gaze Cernomorneftegaz a fost sancţionat pentru "deturnarea activelor de stat ale Ucrainei".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-au-adoptat-sanctiuni-impotriva-unor-lideri-si-a-unui-grup-petrolier-din-crimeea-reactia-autoritatilor-din-crimeea-12454464
12454464
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.