STUDIU. Persoanele infectate anterior cu COVID-19 ar putea avea un risc crescut de diabet

Postat la 16 februarie 2023 345 afişări

STUDIU. Persoanele infectate anterior cu COVID-19 ar putea avea un risc crescut de diabet

Studiul sugerează că riscul de diabet de tip 2 pare să fie mai mic la cei care au fost deja vaccinaţi împotriva COVID-19 înainte de a fi infectaţi.

De la începutul pandemiei de coronavirus, comitatul Los Angeles a raportat 3.690.901 de infecţii.

Unii medici care au realizat studiul cred că majoritatea americanilor vor avea la un moment dat o infecţie cu COVID-19.

Un nou studiu alarmant realizat la Cedars-Sinai Medical Center sugerează că persoanele care au fost infectate anterior cu COVID-19 ar putea fi expuse unui risc crescut de apariţie a unui nou diabet.

Rezultatele studiului, realizat de cercetătorii de la Institutul Smidt Heart din cadrul Cedars-Sinai, „au confirmat că persoanele care au avut COVID-19 prezintă un risc crescut de apariţie a diabetului nou – cel mai important factor care contribuie la apariţia bolilor cardiovasculare”.

De la începutul pandemiei de coronavirus, comitatul Los Angeles a raportat 3.690.901 de infecţii, ceea ce indică o îngrijorare pe care o au unii medici care au realizat studiul deoarece ei cred că majoritatea americanilor vor avea la un moment dat o infecţie cu COVID-19.

„Rezultatele noastre validează descoperirile timpurii care au dezvăluit un risc de apariţie a diabetului de tip 2 după o infecţie cu COVID-19 şi indică faptul că acest risc a persistat, din nefericire, şi în epoca Omicron”, a declarat Dr. Alan Kwan, autorul studiului şi medic cardiovascular la Cedars-Sinai. „Studiul de cercetare ne ajută să înţelegem – şi să ne pregătim mai bine pentru – era post COVID-19 a riscului cardiovascular.”

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
diabet,
infectare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.