STUDIU: Doi din cinci angajatori găsesc cu greu candidaţii potriviţi pentru posturile libere

Postat la 02 iunie 2014 51 afişări

Angajatorii găsesc cu greu personal potrivit pentru posturile de meseriaşi calificaţi, ingineri, reprezentanţi de vânzări, manageri de proiect sau directori IT, 40% dintre aceştia având dificultăţi la ocuparea posturilor vacante, potrivit unui studiu al companiei de resurse umane ManpowerGroup.

STUDIU: Doi din cinci angajatori găsesc cu greu candidaţii potriviţi pentru posturile libere

 "Ponderea angajatorilor care se confruntă cu dificultăţi a scăzut cu 14 puncte procentuale faţă de anul trecut, când angajatorii din România se aflau pe locul 7 global în privinţa percepţiei deficitului de talente, dar continuă să fie superioară atât mediei globale, cât şi celei din regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (EMEA), cu 4 puncte procentuale", se arată într-un comunicat al Manpower Group România privind studiul "Deficitul de talente".

În ultimii şapte ani, meseriaşii calificaţi (zidari, instalatori, sudori, zugravi, tâmplari, electricieni etc.) şi inginerii au alternat pe primele două locuri din top, fiind singurele poziţii care nu au lipsit niciodată de pe lista posturilor greu de ocupat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-doi-din-cinci-angajatori-gasesc-cu-greu-candidatii-potriviti-pentru-posturile-libere-12675170
12675170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.