Sterling: Motive de natura politica impiedica derularea de operatiuni in Marea Neagra

Postat la 28 aprilie 2011 6 afişări

Compania canadiana Sterling Resources sustine ca din motive "de natura politica", indepedente de vointa sa, nu poate derula operatiuni petroliere in perimetrele concesionate in Marea Neagra, si considera ca autoritatile romane nu sunt in masura sau nu doresc sa ii elibereze autorizatiile necesare.

"Sterling a transmis Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) o notificare, precizand ca lipsa totala de claritate cu privire la procedura aplicabila si competenta in materie de eliberare a autorizatiilor de construire reprezinta un eveniment de forta majora, conform acordului de concesiune", se arata intr-un comunicat al companiei canadiene transmis agentiei MEDIAFAX. Compania a obtinut la inceputul acestui an acordurile de mediu si de foraj necesare desfasurarii operatiunilor in perimetrele Midia si Pelican, situate pe platoul continental al Marii Negre. ANRM a aprobat programul de lucrari pentru anul 2011, in baza caruia Sterling Resources are obligatia sa foreze cu doua sonde, sa achizitioneze datele seismice si sa efectueze investigatii in vederea dezvoltarii a doua zacaminte descoperite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
platforma,
petrol,
sterling,
marea neagra,
exploatare
/actualitate/sterling-motive-de-natura-politica-impiedica-derularea-de-operatiuni-in-marea-neagra-8200954
8200954
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.