Stephen Hawking: Peste 50 de ani, vom trăi pe Lună şi vom fi în drum spre Marte

Postat la 18 martie 2014 34 afişări

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat, weekendul trecut, într-o emisiune de televiziune dedicată Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), că, peste 50 de ani, oamenii vor trăi pe Lună şi se vor afla în drum spre Marte, considerând că acest secol va fi "cu adevărat o epocă a spaţiului".

Stephen Hawking: Peste 50 de ani, vom trăi pe Lună şi vom fi în drum spre Marte

 În timpul emisiunii de televiziune "Live from Space", celebrul astrofizician a spus că oamenii vor avea colonii pe Lună "în următorii 50 de ani" şi că alţi oameni vor trăi pe Marte până în anul 2100, informează dailymail.co.uk.

Dacă nu vor fi colonizate alte planete, profesorul Hawking crede că rasa umană se va confrunta cu riscul unei extincţii iminente, întrucât prea mulţi oameni vor trăi pe Terra, iar planeta noastră nu poate să suporte un număr infinit de locuitori.

"Planeta noastră este o lume veche, ameninţată de o populaţie în expansiune şi resurse limitate. Trebuie să anticipăm aceste ameninţări şi să avem un plan B. Dacă vrem ca specia noastră să supravieţuiască în următorii 100 de ani sau în următorii 1.000 de ani, atunci este imperativ să călătorim în negura spaţiului pentru a coloniza lumi noi din cosmos. Dacă vom urma această cale, atunci nu am niciun dubiu că acest secol va rămâne cunoscut în istoria omenirii sub denumirea «Epoca Spaţială»", a spus renumitul cercetător britanic, în vârstă de 72 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/stephen-hawking-peste-50-de-ani-vom-trai-pe-luna-si-vom-fi-in-drum-spre-marte-12286994
12286994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.