Stelian Ion: Proiectul „România educată” se transformă în „România impostorilor”

Autor: Laura Buciu Postat la 29 septembrie 2022 34 afişări

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, îi cere demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei şi ăi aminteşte preşedintelui Klaus Iohannis cum i-a cerut demisia pentru plagiat fostului premier Victor Ponta: „Proiectul România educată se transformă în România impostorilor””.

Stelian Ion: Proiectul „România educată” se transformă în „România impostorilor”

Proiectul „România educată” se transformă în „România impostorilor”, spune la RFI deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei, care comentează acuzaţia de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu şi îi cere acestuia demisia.

„Să-şi dea demisia, bineînţeles. Preşedintele ar trebui să-şi aducă aminte de vorbele sale din 2015, când îl acuza pe Victor Ponta de plagiat şi spunea că ar trebui să se retragă din politică. Iată ce înseamnă ipocrizia, când uiţi ce-ai susţinut acum puţin timp şi îi susţii pe plagiatori, pe premier, îl susţii pe Sorin Cîmpeanu”, spune Stelian Ion.

Fostul ministru USR al Justiţiei declară că „până la urmă, există nişte argumente puternice şi pe de cealaltă parte, toate blocajele de a demonstra lucrurile acestea în justiţie. Păi, nu se mai pot demonstra în justiţie, că am văzut ce mecanisme folosesc pentru a bloca justiţia şi folosesc ulterior argumentul: păi, sunt doar comentarii pe Facebook, justiţia nu a spus că e plagiat, deci nu e plagiat. Este o mizerie ce se întâmplă. Păcat că România educată este pusă pe mâna unui astfel de

personaj. Proiectul se transformă în România needucată şi România impostorilor, despre asta vorbim”, acuză fostul ministru.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a respins acuzaţia de plagiat adusă de jurnalista Emilia Şercan şi a spus, la TVR Info, că „foarte multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaşte, se judecă şi se dau verdicte pe Facebook”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stelian ion,
sorin cîmpeanu,
educaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.