Statul vrea să împrumute 2 miliarde de dolari până la sfârşitul anului

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 noiembrie 2011 23 afişări

Noua emisiune de obligaţiuni externe a României este preconizată să atragă între 500 şi 2 miliarde de dolari şi ar urma să aibă loc până la sfârşitul anului în curs.

Emisiunea, denominată în dolari, urmează celei în euro lansate în iunie, în valoare de 1,5 miliarde de euro, cu scadenţă pe cinci ani. Ambele fac parte din programul de titluri pe termen mediu al statului român, în valoare de 7 miliarde de euro.

Conform Bloomberg, randamentul euroobligaţiunilor româneşti cu scadenţa în 2018 a scăzut vineri la 6,172%, faţă de 6,184% joi.

Întâlnirile de la Londra şi din SUA pentru promovarea noii emisiuni de obligaţiuni externe a României în rândul investitorilor străini au început la 11 noiembrie şi vor dura până la 16 noiembrie, conform secretarului de stat Bogdan Drăgoi. El a spus că lansarea noilor titluri are loc în contextul în care FMI şi CE au apreciat evoluţia economiei româneşti şi perspectiva fiscală pentru 2012, însă decizia finală privind emisiunea va fi luată în funcţie de condiţiile pieţei. Aranjorii emisiunii sunt Citigroup, Deutsche Bank şi HSBC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
imprumut,
MTN,
dolari,
obligatiuni,
Dragoi,
datorie
/actualitate/statul-vrea-sa-imprumute-2-miliarde-de-dolari-pana-la-sfarsitul-anului-8966829
8966829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.