Statul promite inca 300 de puncte de internet mobil gratuit la nivel national

Postat la 11 martie 2010 13 afişări

Romanii ar putea avea acces gratis la internet in inca 300 de zone din tara. Statul, prin Ministerul Comunicatiilor, va organiza in acest an o licitatie pentru cumpararea de echipamente pentru accesul mobil la internet. Sunt vizate 300 de locatii, denumite "hotspot-uri", valoarea proiectului fiind circa 220.000 euro.

"Scopul proiectului este extinderea gradului de acces la serviciile de banda larga si accesarea gratuita de catre cat mai multi utilizatori a informatiilor de care au nevoie, prin intermediul diverselor dispozitive dotate cu capacitati de acces la internet fara fir", se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale. Pe parcursul unui an, ministerul se angajeaza sa plateasca costurile de acces la internet. In 2009, 211 hotspot-uri au fost instalate, investitiile fiind de 590.000 de lei.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comunicatii,
stat,
conexiuni,
internet,
gratuit,
MC
/actualitate/statul-promite-inca-300-de-puncte-de-internet-mobil-gratuit-la-nivel-national-5735511
5735511
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.