Statele Unite cer Rusiei să reia negocierile cu Ucraina pe tema gazelor

Postat la 17 iunie 2014 20 afişări

Statele Unite îndeamnă Rusia să reia negocierile cu Ucraina pe tema gazelor, în contextul în care Moscova a sistat luni livrările de gaze.

Statele Unite cer Rusiei să reia negocierile cu Ucraina pe tema gazelor

 "Uniunea Europeană a prezentat un compromis echitabil şi rezonabil. (...) Cerem Rusiei să reiniţieze negocierile", a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

"Comisia Europeană colaborează cu ambele părţi în vederea găsirii unui compromis comercial competitiv, care ar soluţiona problemele legate de plăţi şi preţul de piaţă" pentru gazul rus livrat Ucrainei, a adăugat Psaki.

Rusia a sistat luni livrările de gaze către Ucraina, după eşecul negocierilor şi din cauza restanţelor acumulate de Kiev - 4,5 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statele-unite-cer-rusiei-sa-reia-negocierile-cu-ucraina-pe-tema-gazelor-12773710
12773710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.