Premii în valoare de 576 milioane de dolari la campionatul mondial

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 16 iunie 2014 37 afişări

Premii în valoare de 576 milioane de dolari la campionatul mondial

Fiecare echipă care participă la campionatul mondial trebuie să achite o taxă de 1,5 milioane de euro, dar va încasa cel puţin 8 milioane după faza grupelor.

Echipele eliminate în optimi vor primi câte 9 milioane de dolari, iar cele care pierd în sferturi vor încasa aproximativ 14 milioane de dolari. Echipa clasată pe locul patru va primi un cec în valoare de 18 milioane de dolari, iar cea de pe locul trei 20 de milioane de dolari.

Vicecampioana mondială va pleca de la Rio cu 25 de milioane de dolari, iar campioana mondială va primi 35 de milioane. FIFA va distribui 70 de milioane de dolari către cluburile ale căror jucători participă la turneul final.

Premiile sunt mai mari decât la campionatul din 2010, din Africa de Sud, însă şi taxa de participare a crescut de la 1 milion la 1,5 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
echipa,
campionat,
bani,
fifa,
taxa participare,
premii
/actualitate/premii-in-valoare-de-576-milioane-de-dolari-la-campionatul-mondial-12768389
12768389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.