Starea de alertă: Cei care nu îşi pot relua activitatea vor primi în continuare şomaj tehnic

Autor: Eduard Popescu Postat la 14 mai 2020 328 afişări

Starea de alertă: Cei care nu îşi pot relua activitatea vor primi în continuare şomaj tehnic

Şomajul tehnic pe banii statului va fi menţinut şi după încheierea stării de urgenţă. Măsura va putea fi aplicată până la finalul anului în domeniile de activitate în care se menţin restricţii, potrivit proiectului de lege pentru instituirea stării de alertă.

Proiectul de lege pentru instituirea stării de alertă pe teritoriul României stabileşte ca prevederile OUG 30/2020, actul care a introdus posibilitatea acordării şomajului tehnic, să se aplice în continuare.

Sectoarele în care activitatea nu poate fi reluată vor beneficia de sprijin financiar de la stat şi după încheierea stării de urgenţă, dar nu mai târziu de finalul anului.

Subvenţionarea şomajului tehnic se face la cererea angajatorilor care au suspendat contractele salariaţilor.

Măsura a fost introdusă din 16 martie, când pe teritoriul României a fost declarată starea de urgenţă.

Proiectul de lege pentru instituirea stării de alertă stabileşte, totodată, ca angajatorul să nu poată modifica temporar felul şi locul muncii salariatului, fără ca acesta să fie de acord. Astfel, acceptul angajatului va fi necesar inclusiv pentru munca de acasă sau telemunca.

Legea cu măsurile care ar putea fi aplicate în starea de alertă a trecut miercuri de votul final din Parlament.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stare de alertă,
şomaj tehnic,
activitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.